Skape soner

Jeg liker å skape soner i mitt hjem. Disse sonene skaper jeg ved å ha bruke farger og tekstiler. Det betyr ikke at jeg bare har en farge i en sone eller bare bruker en viss type tekstiler. For meg handler det om å ha en tankegang og en rytme bak det. Så jeg bruker farger som hører sammen i en sone, mens i en annen sone så bruker jeg andre grunnfarger. På denne måten så klarer jeg å skape soner, uten å måtte bruke vegger eller lignende.

Aktive soner

I områder i huset hvor det gjerne skjer mye så oppmuntrer jeg til det. Jeg velger farger som jeg synes er kreative og bruker gjerne også duft som skal fremme kreativitet. Her er møblene praktiske, men ikke beregnet for å brukes for å sitte å slappe av. Jeg hindrer ingen i å sitte der, men det har med at fokuset er et annet.soner

I mitt hus er dette kjøkkenet som er lyst og åpent, og fylt med urter som legger til det grønne. Så har jeg valgt kjøkkenstoler og kjøkkenmøbler som er gode å sitte på, men uten at dette er et sted man setter seg ned og blir sittende lenge.

På kontoret mitt så har jeg laget et stort arbeidsbord og fylt hele rommet med farger og spennende kontraster. Dette er mitt fristed, men det er også et sted hvor jeg skal være kreativ. Så jeg har valgt å ha en svært god kontorstol som gjør det behagelig å sitte der i timevis. Samtidig så innbyr ikke fargevalget eller de andre valgene til å slappe av så mye at man sovner. For meg blir dette en perfekt kombinasjon.

Avslappingssoner

Alle liker vi forskjellige ting. Så det som er avslappende for noen, kan være distraherende for andre. Dermed er det viktig å finne farger og annet som fremmer avslapping. For noen handler det om å omgi seg med planter og farger i jordtoner. For andre handler det om å ha avslappende mønstre.

Jeg fortrekker jordtoner og mange tekstiler. Planter er også viktig, men da gjerne i åpne potter. Jeg er ikke så glad i terrakotta eller lignende når jeg skal slappe av. Jeg foretrekker å bruke da gjennomsiktige potter som enten viser rotsystemet eller som jeg kan fylle med spennende sand i forskjellige farger. Det virker avslappende på meg.