Fargevalg er alltid vanskelig

Det vil alltid være de som sier at det er så enkelt å velge farger. Jeg er ikke en av dem. Jeg synes farger er veldig vanskelig ettersom de er så viktige for stemningen. Det er finnes utrolig mange fargekart og artikler man kan lese for å forstå farger. Hvilke farger fremmer hvilke følelser? Blått er gjerne kaldt, men for meg har alltid blått vært en varm og god farge. Så min lykke handler om å velge de fargene jeg liker best, uavhengig av andre sier.

Store flater

Jeg har ikke et stort hus, men jeg har flere vegger som ikke har vindu. Dette skaper store overflater som passer bra for farger. For noen år tilbake ville jeg ha fylt mesteparten av disse store flatene med bokhyller. Jeg er en lesehest og for meg er den ultimate lykken å kunne sitte i en god stol og bare nyte en god bok.fargevalg

Heldigvis for interiørets skyld så finnes det kindle eller andre lesebrett. Personlig så er det kindle som gjelder for meg. Men den store fordelen er at det sparer utrolig mye plass. Jeg har nå 100vis av bøker på kindle istedenfor i bokhyllen. Så da har jeg måtte tenke nytt i forhold til de store overflatene. Jeg har valgt å ha en relativt sterk farge på veggene, og da forskjellige farger på de forskjellige veggene. Det så veldig voldsomt ut i begynnelsen, men så la jeg til mange, mange små hyller i forskjellige størrelser. Disse er hvite og bryter opp fargen.

En sterk blå vegg kan bli fantastisk med hvite eller gullfargede hyller i forskjellige størrelser, fylt med små gjenstander. Da blir fargen en ramme istedenfor å ta all plass. Det som var viktig for meg var å finne gode fargerammer som passer med fargen på de gjenstandene som er viktig for meg. Så siden jeg liker metalliske farger så fungerer blått, fiolett og en rekke andre farger fint som en ramme. Men det gjelder selvsagt å bruke dem med måte.

Bruk av møbler

En annen god løsning på de store overflatene er å bruke konsoll bord eller lignende. Små bord, små møbler som kan bryte opp overflatene. Mange plasserer slike møbler midt i rommet eller bak sofaen eller lignende. Men det er ikke nødvendig. De kan godt stå inntil veggen og det er ingen grunn til at de skal være samme høyde eller være like.

Jeg liker også å ha flere små stoler eller puffer som folk kan sette seg ned på. Det skaper en vennligere atmosfære og jeg føler at alle har plass til å komme å sette seg ned og slappe av. Velg gjerne farger som står i kontrast med de andre fargene i rommet.

Tekstiler

Det er også viktig å bruke tekstiler til å skape fargeklatter. Jeg er ingen fan av å fylle sofaer med puter eller ha puter over hele huset. Jeg mener at gardiner og strategisk plasserte puter eller andre tekstiler skaper et varmt og koselig inntrykk. Jeg liker det best hvis tekstilene er myke og ikke bare ser behagelige ut, men er behagelige også.

Jeg er ingen ekspert med en symaskin, men det å sy noen puter er forholdsvis enkelt. Jeg legger gjerne i litt ekstra fyll og har forskjellige størrelser på putene. Da blir det ikke så stivt, men ser gjerne mer tilfeldig ut.

Bild fra – http://www.frekhaug.com/vinduer/fargevalg/